Службите са наши.  Ръководствата им са съгласувани с посолствата и

...
Службите са наши.  Ръководствата им са съгласувани с посолствата и
Коментари Харесай

Василев пусна скандален запис с Петков/Василев: Службите ще са наши, одобрени са от посолствата

Службите са наши.  Ръководствата им са съгласувани с посолствата и утвърдени от посолството.

 

Това са думи на Кирил Петков и Асен Василев, изречени пред Националния съвет на " Продължаваме промяната " (ПП) в неделя вечерта, запис от което пусна депутатът Радостин Василев на специфична конференция в Българска телеграфна агенция.

 

Василев разгласи, че ще прати на медиите 5-часов запис от Националния съвет на Политическа партия, извършен онлайн вечерта на 21 май. И пусна на брифинга къса част от него, като това сподели, че няма секрети записи.

 

На среднощното съвещание на 21 май, траяло съвсем до зори, управлението на Политическа партия е трябвало да вземе решение за поддръжка на държавно управление с ГЕРБ-СДС. 

 

Петков изяснява на доближените си, че ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен му е споделила, че България има късмет за Шенген, само че не и за еврозона на този стадий и че била подготвена да заобиколи условията поради нас.

Асен Василев добавя, че имената на шефовете на службите са синхронизирани с посолството.

По думите на Петков Борисов не е желал все още да има основен прокурор, се чува от скандалния запис. 

 

И още от записа:

 

- Асен Василев: Това държавно управление ще съществува, до момента в който Борисов се опасява от Гешев и президент. Министрите са утвърдени от посолствата

 

-  Кирил Петков: Залагаме на Мария Габриел, коя си мечтае да е министър председател. Борисов се изпира през този вид, няма две отзиви. Изглежда като съдружно, само че ние ще споделяме, че е единствено Мария Габриел

 

- Асен Василев: Само да кажа, че тези имена  на ръководителите на службите.са синхронизирани с посолствата.

 

- Кирил Петков: Външни консултанти ще ни оказват помощ с реконтруирането на службите

 

- Какво значи, че службите са наши?, споделя женски глас, като следва отговор:

 

- Асен Василев:ДАНС, НСО, основният секретар на Министерство на вътрешните работи – това са наши хора, които са избрани от посолството, дори имената са синхронизирани с посолствата.

 

- Кирил Петков: Външни консултанти ще ни оказват помощ с реконтруирането на службите

 

- Асен Василев: Докато не се в профил Гешев като основен прокурор, не мисля, че Борисов желае да върви на избори

 

- Кирил Петков: Той (Борисов) не отваря вариантите, тъй като знае, че единствено ние можем да го изперем. Може да се вършим на забавни по малкия екран и да приказваме за кавалерски сделки. Направихме леко " ала-бала " през президента  

 

- Кирил Петков:  Истината е, че цялата скица, която направихме, през всички тези години, интелектуалците са 7%. Направихме ала-бала през президента. Ако пуснеш народа да се презентира, ние би трябвало да сме 10% с Демократична България и с всичко “.

 

- Кирил Петков: Моралът не е единственият аршин, по който се правят оценка хората. Поне 6 месеца ще се влачи имунитетът на Бойко.

По време на онлайн съвещанието Петков споделя, че Борисов му е декларирал, че не желае да има основен прокурор. За него това е знак, че Гешев ще бъде свален от поста. И защото чакат, че шефът на държавното обвиняване ще отговори с обвинявания и искане на имунитети, се разисква какво да се прави по този въпрос.

 

- Кирил Петков: " Какво става на следващия ден или вдругиден, в случай че вдигнат обвиняване на Борисов? Не споделям, че това е наше предложенеи или решение, само че
Христо Иванов даде предложение и то е – споделяме, че се прави комисия по имунитети. Идеята е да се каже, че тази комисия работи до момента в който се смени корупционната промяна и се употребяват европейските стандарти за повдигане на имунитет “

 

Петков споделя още, че е имал диалози с ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен, с която обсъждали влизането на България в Шенген и еврозоната. Според него тя му декларирал, че шансът за Шенген е огромен, само че за въвеждане на еврото не чак толкоз поради неприятните финансови индикатори на страната. Тогава Петков попитал дали не може от % на инфлация " да се махне " резултатът на войната в Украйна, с цел да бъде свалена цената му.

 

- Репликата за това по какъв начин " нямаме потребност от Фалконе " пък идвала от частен диалог сред Петков, Денков и Радостин Василев.

- " Петков сподели, че профилът на нашето държавно управление на малцинството няма да бъде антикорупционен, " на нас не ни би трябвало Фалконе, и по тази причина не ни трябват такива като теб ". Явно профилът на държавното управление ще бъде прокорупционен, аз по този начин го разбирам - питайте господин Денков, той може да го удостовери ", означи Радостин Василев.

 

" Дали това е истина, аз желая да го схвана. Кои са шефовете, утвърдени от посолствата? Това е на ръба на член 1. Няма виновен български политик, който да съветва ДАТО, ДАНС, ДАР с което и да е друго посолство, с изключение на, в случай че то не е в основата на тази коалиция. Такива диалози с европейски водачи, в случай че са се водили, това в действителност е доста тъпо за целия Европейски Съюз, освен за България ", съобщи Радостин Василев по време на брифинга.

 

- " Демократична България " измислила механизма да пази Борисов.

 

- " Бойко не желае да има основен прокурор ", акцентира той,  разяснявайки записа.

 

- От записа излиза наяве, че Петков и Василев чакат скоро да бъде пожелан имунитетът на Бойко Борисов и показват, че Христо Иванов (ДБ) е предложил по какъв начин да се реагира при подобен сюжет: да се сформира парламентарна комисия за имунитета „ по европейски стандарти “, която да работи най-малко шест месеца, до момента в който бъде гласувана правосъдната промяна.

 

- " ГЕРБ не е действителен зложелател, а маркетингов зложелател " - не мога да допускам, че това го споделя индивидът, който крещеше на площадите " аз няма да ви предам ", съобщи Василев, имайки поради думите на Кирил Петков.

 

На съвещанието на управлението на Политическа партия не мина решението да се поддържа коалиция с ГЕРБ и след псувни, внезапно мина с 25 на 24 гласа. Питам - тези, които гласоподаваха срещу, могат ли да са безгласни плебеи?, продължи с разкритията си Василев.

 

Политическа партия не се интересуват от гласоподавателите си, а от това да упражняват власт. Злото, което стои зад ъгъла, ги карало да вършат коалиция с ГЕРБ. Това е коалиция и всички го знаят. Мария Габриел ще бъде министър-председател след 9 месеца, изтъкна Радостин Василев по време на изключителната конференция в Българска телеграфна агенция.

 

" Оказва се, че когато властта е доста покрай теб, в някакъв миг започваш да се опияняваш. Онлайн в този диалог можеха да се включат безчет лица. Представяте ли си какво си приказват уединено с Бойко Борисов? Казах им, че обединението е неточност и те го усещат. 

В " Да, България " най-малко има откровеност - те бяха за открита коалиция с ГЕРБ, само че те са го правили това нещо. Политическа партия скриха до последния миг, че са желали да имат коалиция. Това ще провокира реакции - минимум, че би трябвало да изясняват какви са тези неща и сделки с Бойко, добави още Василев.

 

" Аз не мога да позволи такова изменничество, тъй като огромна част от Политическа партия са получили утвърждение, тъй като ще ръководят без ГЕРБ. Българите бяха по площадите, с цел да се борят с модела на ГЕРБ. ГЕРБ смъкна държавното управление на Политическа партия и направи за смях Кирил Петков пред цяла България. Независимо от всички поръчки за джентълменско съглашение, не може да имаме доверие на тези хора за правосъдна промяна. Ти правиш държавно управление с ясното схващане, че си погубен откакто направиш коалиция с ГЕРБ, значи има някакъв задкулизъм ", сподели още той и разгласи, че напуща парламентарната група на ПП-ДБ.

 

" Аз и част от сътрудниците напуснахме Има Такъв Народ, тъй като мафията пробиваше. Това се оказа факт. Сега Има Такъв Народ са едни 11 индивида, които покорно поддържат ГЕРБ. Една година по-късно сме пред сходна обстановка, в която е напът да се образува коалиция сред ПП-ДБ и ГЕРБ. Не мога да поддържа тази коалиция и ще напусна Политическа партия. Това е изменничество ", съобщи Радостин Василев пред медиите.

 

" Оказва се, че след един доста дълъг танц от месец и половина, танц, който мина в прегръдка, Политическа партия не се интересуват от своите гласоподаватели, а от това да употребяват властта ", продължи някогашният състезателен министър и изрази несъгласието си, че ще вършат конституционна промяна с Движение за права и свободи и ГЕРБ.

" Втората опорка е, че няма бюджет и ще спрат заплащанията - единствено за 15 минути може да се гласоподава удължителен бюджет ", показа Василев.

" Трета опорка е, че има някаква дълбока страна, съветски ползи, злото, които стои зад ъгъла, ги кара да изберат по-малкото зло и да създадат коалиция с ГЕРБ. Измама е, че Мария Габриел ще бъде единствено вицепремиер - след 9 месеца тя ще е министър председател. Аз получих утвърждението на жителите в Плевен поради поредната ми политика против ГЕРБ ", сподели той.

 

И показа, че няма записи, за каквито Петков приказва нощес доста обезпокоен.

 

Твърденията, че са правени записи в групата Радостин Василев окачестви като " цялостни неистини ".

" Никой не е правил сходни записи нито в стаята на групата, нито в централата. Това не дава отговор на истината. Г-н Петков беше много изплашен от други записи, с които аз не разполагам. Те са в областта на жълтото. Аз не съм дал своя вот за Росен Желязков, тъй като не мога да гласоподавам за представител на ГЕРБ. Вероятно ще станем очевидци на съдружно държавно управление след няколко дни ", съобщи още Радостин Василев.

 

" След като изработихме законодателната стратегия, бях в контактната група, видяхме, че имаме съвпадане в политиките, само че ГЕРБ се интересуваха единствено в от държавно управление с Политическа партия - Демократична България. Ние трябваше да търсим поддръжка за държавното управление на малцинството, а не за съдружно ръководство, каквото се готви в този момент. Принудихме се да седнем на една маса с хора, които би трябвало да са пандиза. Първото, което попитах Красен Кралев, е къде са 20-те милиона за салоните ", сподели някогашният състезателен министър.

И уточни, че в това време диалози са се водили и на друго място.

- Подкрепихме Кирил Петков, откакто напуснахме Има Такъв Народ, с две съществени цели - да продължим антикорупционната комисия и второто - в никакъв случай с ГЕРБ. Десетки пъти сме говорили с Кирил Петков, че в никакъв случай няма да влизаме в коалиция с ГЕРБ.

 

- Г-н Петков с министър Денков, бъдещия министър председател на България, ми споделиха, че профилът на нашето държавно управление на малцинството няма да бъде антикорупционен и по тази причина не им трябват хора като мен. Явно профилът ще е прокорупционен. Като видях за разбирателството с ГЕРБ, щях да напусна Политическа партия - Демократична България, само че нямаше да стане по тозин метод, както в този момент ", продължи Василев, само че изясни, че е последвало едно събитие, което постанова тази конференция.

 

" Поисках да съм част от контактната група с ГЕРБ, само че имахме допирни точки единствено до там, където може да се ръководи дружно. Това прерасна в диалози по браншове, които представихме пред ГЕРБ, с цел да търсим поддръжка за държавно управление на малцинството. Принудихме се да стоим на една маса с хора, които би трябвало да вкараме в пандизите, а им представяме стратегии. "

" Говореше се по какъв начин стъпките да бъдат оправдани пред обществото. Алтернатива имаха и ГЕРБ, само че чуваха, че сме градивни и диалозите не престават. Отчаянието, което провокира Слави Трифонов с дейностите си, в този момент се задълбочава. Хората не желаят да вървят към този момент на избори, тъй като тотално геометражно противоположни планове, неразбираемо по какви способи, се събират структури, които нямат общи ползи.

 

Петков искаше да продължим антикорупционната политики и ми повтаряше " в никакъв случай с ГЕРБ ". А в този момент ще имат министър-председател, зам.-министри, ще се разпределят регулаторите. Водихме неприличен диалог. "

" Петков и министър Денков ми споделиха преди седмица, че профилът на държавното управление на малцинството няма да бъде антикорупционен и от хората като теб нямаме потребност. В този миг разбрах, че нещо се случва с тези хора, само че не бях подготвен да напущам. Случи се едно събитие, което по-късно ще разясняваме и ще срещна жителите, с цел да знаят каква е политическата класа, нейният морал. Те не са правени със записи по спални, парапети, хотели, зали. ", описа Василев пред медиите

" Коалиция с ГЕРБ - Кирил Петков желае да обясняваме по какъв начин това не е коалиция и да лъжем жителите. Истинското задкулисие са Политическа партия, Демократична България и ГЕРБ. Те мълчат и крият истината, а тя е доста грозна, коства края на съществуването на Политическа партия като план, толерантността на гласоподавателите на Демократична България може би е по-голяма ", добави Радостин Василев.

" Този танц, игран пред българското общество, избива в това държавно управление и в неделя, 21-ви, аз получих мейл от председателката на Народно събрание на Политическа партия Таня Султанова, че ще се организира Национален съвет, на който аз не съм член, и това ще бъде значимо събиране, което ще се организира онлайн и някакви хора ще бъдат на " Чаталджа " (б.р. - на ул. " Чаталджа " в столицата се намира офисът на ПП).

 

" Кирил Петков ни обясняваше, че би трябвало да обясняваме на обществото, че това не било коалиция с ГЕРБ. Прощавайте, само че не мога да неистина обществото. Истинското задкулисие и омерта се назовава ГЕРБ и Политическа партия - Демократична България ", безапелационен е Василев.

" В неделя, на 21 май, получих имейл, че в 22.00 часа в неделя ще се организира Национален съвет и това ще бъде извънредно значимо събитие, което ще се организира онлайн. А някакви хора, по-близки до Кирил Петков, ще са на Чаталджа. Аз устоях да го чувам до 00:30. Записах Националния съвет, събитие, което се организира сред 50 индивида. И си легнах в 12.30, с цел да мога да го изслушам до края. От 00:30 до 03:30 е извънредно непоносим. Станах сутринта в понеделник и изслушах този запис ", изясни Василев и сподели, че ще даде целия запис на Националния съвет.

 

" Събирането стартира в 22:15, аз устоях до вечерта, тъй като имам възпитаник. Записах онлайн цялото събитие - Националния съвет с над 50 участника. Легнах си в 12 и половина, а по-късно отвратителното се е споделило. Записът е 4 часа и половина. Не знам какво приказва Кирил Петков. Ето ги, дълбоката страна. Изслушах записа и бях покъртен. "

 

" Събрах управителния съвет, 15 индивида изслушахме този запис и се чудехме какво да вършим откакто се случва това, което се случва и взехме решение, че не можем да скрием от обществото това, което става. Това не е скришен запис. Записан е на моя таблет и ще го дава на всички публицисти в цялостен размер. Доколкото ни разрешават нашите умения направихме къс преглед, с цел да видите най-сериозните проблеми. Целият запис ще ви го предоставим посредством линк, с цел да го изслушате и да видите по какъв начин тъкмо когато би трябвало да покажеш, че си заслужил гласовете на гласоподавателите си, падаш в тази омерта ", уточни той.

 

" Успокоявам Кирил Петков, че този запис не е от спални, от офиси и така нататък, а е от Националния съвет. Представям си какво си приказват в стеснен кръг с Асен, Лена и Лорер ", съобщи Василев.

 

" Гадно е човек да претърпява изменничество за повторно и не считам повече да вземам участие в непознати планове. Ще пусна да чуете къс откъс, който демонстрира какво е желанието на Народно събрание. Чуват се дами, деца, кучета лаят. Гледат се гласуванията и по какъв начин се пробват да излъжат обществото. 

Асен Василев акцентира, че " имената на шефовете на службите са синхронизирани с посолството ". По думите на Петков Борисов не е желал все още да има основен прокурор. На записа се чува и по какъв начин Политическа партия разискват какво би станало, в случай че се изиска арест на Борисов. Христо Иванов е измислил механизъм, който да забави процеса на предоставяне на имунитета на водача на ГЕРБ. 

 

" Ако се вкарат практики от Европейски Съюз, най-малко 6 месеца ще се влачи имунитетът на Бойко. Ако не са отстранили Гешев като основен прокурор, Борисов няма да желае да върви на избори ", декларира още някогашният финансов министър.  

 

" Той не отваря вариантите, тъй като знае, че единствено ние можем да го изперем. Може да се вършим на забавни по малкия екран и да приказваме за кавалерски сделки. А на идващите избори ще стоим до тоалетната и ще ни заобикалят. Във всичките схеми, които направихме, интелектуалците са 7%. Ако пуснеш народа да се презентира обикновено, ние би трябвало да сме макс 10%. Направихме леко " ала-бала " през президента ", показва Петков. 

 

" Ти казваш на 50 индивида, че ГЕРБ не ти е зложелател и 50 индивида мълчат. Вие ще чуете изявленията и на други хора. Явор Божанков е доста забавен. Умните мълчаха, а глупавите говореха. Това е най-чистият вид да дадеш страната на съветската агитация. Почвам да се чудя дали това не са шпиони на Русия, вкарани в България, които да повдигнат на власт " Възраждане ", които са доста рискови за България. Не може да си васал на Русия, да консултираш шефа на ДАНС с американското държавно управление и да приказваш, че си самостоятелен. Сега всички схващат, че не сме създали нещо ужасно, а разкрихме диалог на Национален съветна Политическа партия, на който аз не съм член и евентуално по простъпка са ме поканили ", установи Радостин Василев. 

 

Ето записа на Радостин Василев:

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!   

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР